Waarom kiezen voor buitenzonwering?

Door voldoende vensters te voorzien trachten wij natuurlijk licht zoveel mogelijk in onze woningen binnen te laten schijnen. Maar omdat de intensiteit van het natuurlijk licht veranderlijk is onder invloed van bewolking, seizoen of tijdstip terwijl het gewenste comfort in onze woning constant is, dringt een goed beheer van dit natuurlijk licht zich op.

Bij hoge intensiteit – in de zomer – kan de overvloed aan natuurlijk licht het binnencomfort immers ernstig verstoren door oververhitting (broeikaseffect), verblinding, verkleuring van meubilair en weerkaatsing in TV- en computerschermen.

Screens

Windvast en insectenwerend in gesloten positie.

Zonnetenten

De toppers onder de zonweringen met tal van voordelen:

Jaloezien

Verticaal optrekbaar met horizontale traploos kantelbare lamellen

Verandazonwering

Geniet van uw veranda het hele jaar rond.

Thermisch comfort

Om oververhitting tegen te gaan is buitenzonwering de enige goede oplossing omdat ze verhindert dat de warmtestraling het venster en dus ook de binnenruimte kan bereiken.
Dat is overigens niet alleen nodig bij woningen met veel glas op het zuiden, maar vooral bij woningen met relatief veel glas op het westen. Vooral in de zomer kan de laagstaande middagzon dan gemakkelijk tot oververhitting leiden.

Visueel Comfort

Visueel comfort zal in de meeste gevallen aan volgende eisen moeten voldoen :
De zonwering moet voldoende natuurlijk licht binnenlaten om het verbruik van kunstlicht te verminderen.
Het zicht naar buiten moet hierbij zoveel mogelijk behouden worden maar moet wel de inkijk vermijden. ook reflecties moeten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Esthetisch Comfort

Naast deze essentiële functionele waarde, hebben de meeste types buitenzonwering ook een belangrijke esthetische impact op uw gebouw. Een weloverwogen keuze zal er bijgevolg voor zorgen dat uw energiezuinige woning er op zijn best uit ziet!

Buitenleven Comfort

In de warmere maanden van het jaar is het aangenaam buiten vertoeven.  Horizontale zonwering systemen zorgen ook voor een aangename schaduw waar het aangenaam zitten is.